Saturday, 24 December 2011

‎10 sebab perempuan tak hormat lelaki

1. Dah ada awek kau nak pegang2...elok2 awek kau pakai tudung kau sibuk nak tengok rambut dia..konon special untuk kau seorang..bila awek kau tak nak kasi semua tu, kau cakap bye2.. wah, KAU LELAKI GATAL.

2. Bila keluar dengan awek, kau sanggup jemput hantar awek kau. berhabis duit kasi hadiah kat awek bila awek merajuk pun tak pe..konon kau penyabar.. tapi ......bila mak kau suruh pergi kedai beli bawang, macam2 alasan kau kasi. pastu siap minta duit lagi kat mak. wei, KAU LELAKI TAK BOLEH HARAP.

3. Kalau ada awek cun beratur belakang kau masa nak cucuk duit kat atm, dengan segala hormat kau kasi dia beratur depan kau..konon kaulah lelaki paling gentleman..tapi, bila ada mak cik pregnant berdiri depan kau dalam monorail, kau buat bodoh je. siap pura-pura tidur sebab xmau bersesak-sesak berdiri.. sah, KAU LELAKI TAK BERTIMBANG RASA.

4. Tiap kali lepas makan, kau hisap rokok sebatang dua..nampak je ade awek cun, makin semangat kau..kau rasa hisap rokok tu sangat cool..alahai, sebenarnya ramai perempuan dah 'reject' kau sebab diorang tanak cepat jadi janda. KAU LELAKI YANG TAK PEKA.

5. Bila kau bawak kereta, ada je awek baik dengan kau, kau tuduh perempuan tu gila harta..padahal perempuan tu tau ko punya kereta tu duit bapak kau..bukan harta kau tapi harta bapak kau.aduh, KAU LELAKI PERASAN.

6. Bila kau dengan kawan-kawan kau, kau suka gelak kuat-kuat. mencarut pun kuat2.. semua f**k, s**t, macam2 lagi smua kau nak sebut. kau rasa kau sempoi bila mencarut. tapi perempuan pandang KAU LELAKI TAK BERADAB.

7. Pergi tengok bola, tengok konsert, berapa mahal harga tiket pun kau sanggup..konon untuk kepuasan diri.. tapi pergi masjid hari Jumaat seminggu sekali, masuk pun free, kau liat..bab agama kau aci mengelat. herm... KAU LELAKI TAK BOLEH BUAT SUAMI.

8. Kau suka kutuk2 n gelak2 kat gambar perempuan2 kat fb..kau kata konon bajet cun..abih yg kau amik gambar jelir2 lidah yang konon rock sangat tuh, kau rasa cool? haishh...KAU LELAKI YANG TAK CERMIN DIRI..

9. Time awek kau merajuk, berbakul-bakul kau kutuk. konon modal perempuan merajuk n air mata.. tapi bila kau mogok tak nak cakap dengan awek kau sebab sakit hati, tu kes apa plak.. wei, KAU LELAKI EGO.

10. Kau hisap rokok kau rasa kau handsome. lepas tu puntung rokok kau buang merata-rata.. kadang2 bila kau rasa nak meludah, dekat mana-mana pun kau tak ambil peduli. alahai, KAU LELAKI PENGOTOR.

p/s: tak semua lelaki macam nih dan bukan semua lelaki ada semua ciri2 nih..

Monday, 12 December 2011

kIsaH OwG bodoH nGan oWG PanDAi....oWG BodOH TU pAndAi,Owg PandaI TU BodOh...

Orang bodoh = pakai credit card sampai maximum, lepas tu takleh bayar (berlagak macam org banyak duit!)
Orang pandai = pakai credit card tapi orang lain bayarkan (pakai kad klon la tu!)

Orang bodoh = ada motor tapi gi kerja nak naik LRT jugak (kes suka 'bergesel'la ni)
Orang pandai = takde motor, takde kereta, takde LRT tapi ada otak (kes suka numpang kereta or motor kawan tapi tak reti nak hulur duit minyak!)

Orang bodoh = company dah sediakan nescafe, milo, biskut bla bla bla tapi gi minum gak kat cafeteria kena bayar plak tu
Orang pandai = tak minum kat cafeteria tapi company punya nescafe, milo, biskut bla bla bla angkut bawak balik !!!!

Orang bodoh = beli suratkhabar sebab nak tengok nombor ekor je pas tu buang
Orang pandai = orang yg tunggu org bodoh buang pas tu dia kutip... dapat baca semua sekali wo

Orang bodoh = kentut kuat² kat office pas tu bangga ngan baunya
Orang pandai = kentut senyap sunyi (takde bunyi) baunya... boleh buat unta sakit perut! dhab pun koma sekejap! pas tu bermati-matian salahkan member sebelah guess sapa member sebelah tu?...sibodoh yg kentut kuat tula!)

Orang bodoh = ada masalah cerita kat orang pandai
Orang pandai = dengar masalah orang bodoh pastu cerita kat orang bodoh yang lain, pas tu membodohkan orang bodoh tu...jadinya orang bodoh yang pertama tu jadi bodohs (plural)

Ada lagi...scroll down

Orang bodoh = orang yg buang masa baca cerita ni!
Orang pandai = saper yang forward cerita ni... há há há...aku la tu...
jadi yang mana satu pilihan bijak?
pandainyeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Thursday, 8 December 2011

Time couple ' BABY ' dah break ' BABI ' .
Time couple ' SAYANG ' dah break 'BANGANG ' .
Time couple ' I- YOU ' dah break ' WA - LU ' .
Time couple ' I LOVE YOU KBAII ' dah break ' I HATE YOU CIBAI ' .
Time couple ' HI DARLING ' dah break ' BYE ANJING ' .
Time couple ' HANDSOMENYA ' dah break 'SAKAINYA' .
Time couple ' YOU LAWA LAH ' dah break ' EH SIAL LAH ...puiiiiiiiii. :D



 

  

Wednesday, 7 December 2011

Loading…
█▒▒▒▒▒▒▒▒▒ 
-saat pertama kali mengenal mu


10%
███▒▒▒▒▒▒▒ 
-hati ku mula terusik dgn kehadiran mu 

30%
█████▒▒▒▒▒
-aku mula resah dan gelisah bila sehari tidak melihat mu

50%
███████▒▒▒ 
-perasaan ku sedikit demi sedikit mula kukuh untuk mengenali mu dgn lebih jauh...semakin gelisah bila sehari xtidak mendengar suara mu

100%
██████████
-akhirnya...kau mempercayai diri ku untuk menjadi pendamping hidupmu..rasa cinta di hati ini semakin kukuh dan diri ku berjanji untuk menjadikanmu seorang yg halal bagi diri ku...100% full loading ♥ ♥ ♥ ~

cewah!! ♥

Tuesday, 6 December 2011

DULU..
masa kecik2, Ustaz selalu pesan, Letak Yaasin tepi bantal, Baca Doa sebelum tidur dan bangun bila dengar azan SUBUH..

SEKARANG..
ramai yang buat, Letak Hp tepi bantal, baca MESEJ sebelum tidur dan BANGUN bila Hp berdering..

Sekadar INGATAN bersama..
TIADA panggilan yang lebih PENTING dari panggilan ILLAHI.. :)


Sunday, 4 December 2011

MuSlimAH

‎--> Muslimah yang cantik tidak akan menggedik dengan lelaki,
--> Muslimah yang cantik tidak akan membuka auratnya,
--> Muslimah yang cantik tidak perlu make up tebal-tebal,
--> Muslimah yang cantik tidak akan tunjuk wajahnya pada lelaki bukan mahram,
--> Muslimah yang cantik akan sentiasa rasa dirinya biasa-biasa saja,
--> Muslimah yang cantik akan merasa terhina apabila dirinya dikelilingi 'kumbang' ,

# Kecantikan wanita tidak bererti andai tiada iman, taqwa dan ilmu padanya. Tariklah perhatian Allah, bukan menarik perhatian lelaki yang tidak halal bagi kamu.

Wednesday, 30 November 2011

TANDA-TANDA YANG SEMAKIN PUDAR... ! APA LAGI KLAU BKN CINTA!HAHA

TANDA-TANDA YANG SEMAKIN PUDAR... ! APA LAGI KLAU BKN CINTA!HAHA

♥ Malas angkat telefon..(mmbazir kdit ak jer)
♥ Taip sms pun pendek2 jer..(pemalas tol)
♥ Dengan orang lain dia boleh cakap ‘single’..!(pala hatok!)
♥ Bagi alasan.'awak nie terlalu baik untuk saya.saya tak layak untuk awak.' masa ngorat kita dulu xda pulak timbul hal tu..!(sengal je rse~~)
♥ Bila kita cakap “i love u”, dia balas ‘K” ja..?!!(lps ney ckp i hate u k)
♥ Ada apa2 hal asyik cakap malas, malas, malasss ja..(ak tau hg mmg pemls)
♥ Sudah pandai bergurau secara kasar n menyakitkan hati..(xguna toi!)
♥ Dia dah x kisah kalau tak jumpa pun..sebulan x jumpa lagi bagus..(huh cri owg len pas2 jmpak owg len pulak)
♥ Apa kita buat dah tak betul dimata dia..(ceh ingt bgus sngt ker?)
♥ Dia nampak kelemahan kita lebih dari kebaikan..(ingt hg gud sngt ker)
♥ Dia dah tak kisah apa yang jadi pada kita..(ceh lps ney ak nk hg mampos)
♥ Susah nak senyum @ gurau2 macam dulu-dulu..(kerang busuk mmg cm 2)
♥ Dulu-dulu asal nak keluar dating jer mesti nak pakai baju matching..sekarang dah .taknak.. rimas katanya..poyo plak dah katanya sekarang..
♥ Dulu boleh jer bergayut berjam-jam.. sekarang 5 minit pun susah,..katanya hp cepat panas. (ceh lps ney xhingin ak kol kau)

~~agk2 ada lam senarai 2..apa lagi..putus saja!hahahaha ini org mmg xleh pkai :p

Tuesday, 29 November 2011

bacalah ayat kursi

ayat kursi :

1) baca pada saat keluar rumah
7000 malaikat akan menjagamu dari semua sisi

2) baca saat masuk rumah
kemiskinan tidak akan memasuki rumahmu

3) baca setelah berwudhu
darjatmu akan dinaikkan 70 tingkat

4) baca pada saat tidur
malaikat akan menjagamu sepanjang malam

5) baca setelah solat
maka jarak antara kamu dan syurga hanyalah kematian

sampaikan kepada orang lain, ini adalah sedekah jariah dan pada setiap orang yang mengamalkan, kamu akan ikut mendapat pahalanya sampai hari kiamat

Monday, 28 November 2011

buatlah apa yang sepatutnye....

1. Jika kita marah- TOPUP wuduk utk menyejkkan jiwa.
2. Jika kita bingung- KLIK doa agr tng aty.
3. Jika kita dipuji- RELOAD spya tdk alpa.
4. Jika kita gagal- DOWNLOAD ushe utk mmbri smngt.
5. Jika kita kecewa- RESTART tenaga agr snts sdr.
... ... 6. Jika kita sedih- SELECT ibu bapa utk meluahkan prasaan.
7. Jika kita berdosa- UNDO perangai e2 dn solat taubat.
8. Jika kita berdendam- DELETE buruk sgka spya bersih hati.
9. Jika kita berbohong- BACKSPACE kta2 utk mmprbtlkn keadaan.
10. Jika kita maksiat- REGISTER SOFTWARE skp baru dan bertaubat nasuha

Sunday, 20 November 2011

BeRsolatLah ANda SebELum AnDA DIsolaTKAn...

✔ Ruginya orang handsome tak solat, Nabi Yusof yang handsome pun solat.
✔ Ruginya orang cantik tak solat, Saidatina Aisyah yang cantik pun solat.
✔ Ruginya orang kaya tak solat, Nabi Sulaiman yang kaya pun solat.
✔ Ruginya orang sederhana tak solat, Nabi Muhammad yang sederhana pun solat.
✔ Ruginya budak-budak tak solat, Hasan dan Husin budak pun solat.

Bersolatlah anda sebelum anda disolatkan =)

Monday, 14 November 2011

“WANITA itu ISTIMEWA”

Ya Allah, mengapa wanita sering menangis?

Jawabnya:

Kerana wanita itu unik.
Aku ciptakannya sebagai makhluk istimewa,
AKu kuatkan bahunya untuk menjaga anak-anaknya,
AKu lembutkan hatinya untuk memberi rasa aman,
AKu kuatkan rahimnya untuk menyimpan benih manusia,
AKu teguhkan peribadinya untuk terus berjuang pada saat yang lain menyerah,
AKu berikannya naluri untuk mencintai anak-anak dalam apa jua keadaan sekalipun,
AKu kuatkan batinnya untuk tetap menyayangi walau dikhianati oleh teman,
Walau disakiti oleh “orang” yang dia sayangi..
Wanita makhluk kuat,
Tetapi jika satu saat dia menangis itu kerana AKu berikannya air mata untuk membasuh luka batin dan memberi kekuatan baru.



couple yg xde class...

Kalau bercinta, jangan berkepit macam belangkas, hantar surat berbelas-belas, SMS berbalas-balas, masa dating sebelah tandas, berpeluk-peluk dalam bas, asyik menjeling dalam kelas, minum air perghh kongsi segelas

Bila ada konflik , haa mula la nak frust, nak tunai solat pun malas, tak dapat tumpu study dalam kelas, waktu result nak keluar tahu pulak cemas, takut... exam tak pass, tup tup awek sendiri kena kebas, kesian.. melepas 

So, jadilah couple yang ada class, berdating ikut lunas, bergaul ada batas, jaga maruah dengan tegas, syariah dijaga dengan jelas, tutur kata sentiasa beralas, kalaulah cinta yang dihulur ikhlas, janganlah bimbang, cintamu pasti berbalas ♥

Friday, 11 November 2011

BiLa LELAKI BetuL2 Serius DaLaM PeRcinTaaN. :)


Kecantikan kamu diketepikan…keikhlasan kamu diutamakan... Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya. si dia akan sentiasa menghantar sms..wlpan diblas..ini tnda si dia sentiasa memikirkan kamu…

Si dia sanggup menitiskan air mata demi kekasihnya.. Bukan semua lelaki anggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan.

Tidakkah kamu terharu melihat seorang lelaki yang sanggup menitiskan air mata demi kamu. Itu membuktikan cintanya begitu kuat buatmu.

Sentiasa menghiburkan hati kamu dikala gundah...

Sentiasa bersungguh melakukan sesuatu untuk kamu.. .Jangan kamu anggap teman lelakimu seorang yang kuat membebel Sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu nasihat.

Ingat, nasihat bermaksud mengingati. Jika sudah sayang, macam-macam akan kamu fikirkan termasuklah bimbang akan kehilanganya. Begitu juga jika teman lelakimu menyatakan dia selalu memikir dan risaukan kesudahan hubungan kamu.

Ini bermakna dia selalu fikirkan mengenai hubungan kamu dan bagaimana untuk menyelamatkannya dari berakhir begitu sahaja

Ada juga lelaki yang cepat berasa sensitif dan mudah marah sekiranya apa yang diperkatakannya tidak diambil perhatian, lebihlebih lagi dari orang yang dia sayangi. Baginya kamu bersikap acuh tidak acuh.

Hal ini boleh menimbulkan perasaan cemburu meluap-luap, tambahan pula sekiranya kamu boleh menjadi pendengar setia apabila berdampingan dengan orang lain.

Pasti dia merasakan dirinya tidak berguna pada kamu.. Lucu tapi hakikatnya begitulah apabila teman lelakimu berperangai tidak ubah seperti anak-anak kecil semata-mata untuk mendapat perhatian daripadamu.

Si dia mahu bermanja dan inginkan kekasih hatinya melayannya lebih daripada orang lain yang pernah kamu sayang. Kalau dia merajuk hati, sesekali cubalah untuk memujuknya.

Kamu hadapi masalah dan orang pertama yang datang membantumu adalah teman lelakimu. Tandanya dia tidak mahu melihat kamu susah dan rasa bertanggungjawab untuk membantu.

sekiranya teman lelakimu sentiasa bertanyakan soalan yang sama, “you masih sayang i?”, jangan anggap itu satu persoalan yang membosankan. Itu tandanya si dia tidak mahu kasih sayang kamu kepadanya menjadi luntur.

Sebab itulah, kalimah tersebut sentiasa diulang-ulang agar kamu tahu betapa si dia sentiasa mahu kamu ingat diri kamu sudah dimiliki olehnya.. Tidak suka kamu memakai seksi...kerna tidak suka kamu diperhatikan lelaki lain wlpn berlengan pendek...

Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.

Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.

Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

Dia tidak suka kamu keluar malam…tanda ingin menjaga pandangan org terhadap kamu... Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.

Dia tidak suka ada lelaki lain mendekati kekasihnya. HARGAILAH Lelaki dan terimalah mereka seadanya…. Berilah diri kamu peluang untuk kembali mencintai seseorang yang bergelar LELAKI..



Tuesday, 8 November 2011

kisah pak pandir

Di suatu malam yang hening… Pak pandir dan bininya sedang mendengar ceramah agama dari surau yg berdekatan dengan rumah mereka. Antara ceramahnya adalah membaca doa sebelum makan.

” Ya tuan-tuan sebelum makan hendaklah kita membaca doa dahulu, ini adalah kerana syaitan akan makan makanan kita dan membuatkan kita makan tak kenyang-kenyang….” kata ustaz itu.

Lalu pak pandir ni pun baliklah bersama bininya malam tue. Semasa sedang makan malam tu, pak pandir tiba-tiba bangun dan meluru ke tandas berkali-kali. Tak cukup dengan tu, tidur malam tu pulak pak pandir nie asyik terkentuuooot memanjang.

Bininya tak tahan, maka tanyalah bininya kepada Pak Pandir, “Awak makan apa sampai jadi camni?”.
“Tadi aku makan julap tak baca doa, biar padan muka syaitan tu…. berak-berak makan julap….muahahahahahaha!!!!! 

Thursday, 3 November 2011

✿‿✿ jGn bRciNtA jIkA xsEtiA,✿‿✿
✿‿✿jGn uCpkN sYg jIkA tRpksA,✿‿✿
✿‿✿jGn mRiNduI jIkA hAtI dH bNcI,✿‿✿
✿‿✿jGn dIpNdAm jIkA dH jEmU,✿‿✿
✿‿✿dAn jGn bRaHsiA jIkA dH AdA pNgGntI✿‿✿







jangan terlalu sibuk dengan kerja sampai x fikir ank dirumah


Seorang bapa pulang ke rumah dalam keadaan letih disambut baik oleh anaknya yang... berusia 7 tahun. Sambil mengangkat briefcase ayahnya, si anak itu bertanya kepada ayah.....

Anak: Ayah...ayah.. boleh Amin tanya satu soalan?

Ayah: Hmmm....nak tanya apa?

Anak: Ayah...berapa pendapatan ayah sejam di pejabat?

Ayah: Itu bukan urusan kamu, buat apa sibuk-sibuk nak tanya? Si ayah mula menengking.

Anak: Amin saja nak tahu… ayah... Tolonglah beritahu berapa pendapatan ayah sejam di pejabat? Si anak mula merayu pada ayahnya.

Ayah: 20 ringgit sejam.. Kenapa nak tahu? Jerkah ayahnya lagi.

Anak: Oh..20 ringgit.. Amin menundukkan mukanya.

Anak: Ayah.. boleh tak bagi Amin pinjam 10 ringgit dari ayah?

Si ayah mula menjadi berang dan berkata, "Oh, itu ke sebabnya kamu tanya pasal pendapatan ayah? Kamu nak buat apa dengan duit tu? Mintak sampai 10 ringgit? Nak beli mainan lagi?? Ayah penat-penat kerja cari duit, kamu senang-senang nak membazir ya.. Sudah, pergi masuk bilik.. tidur! Dah pukul berapa nih...!!" Si anak itu terdiam dan perlahan-lahan dia kembali ke biliknya. Si ayah duduk di sofa sambil memikirkan mengapa anaknya yang sekecil itu meminta duit sampai 10 ringgit.

Kira-kira 2 jam kemudian, ayah kembali tenang dan terfikir kemungkinan besar anaknya benar-benar memerlukan duit untuk keperluan di sekolah kerana anaknya tak pernah meminta wang sebegitu banyak sebelum ini. Dengan perasaan bersalah, si ayah melangkah menuju ke bilik anaknya.Didapati anaknya masih belum tidur.

"Kamu benar-benar perlukan 10 ringgit? Nah.. ambil ni" Si ayah mengeluarkan sekeping duit kaler merah. Si anak itu segera bangun dan tersenyum girang. "Terima kasih banyaklah ayah!" Lalu dia mengangkat bantalnya dan mengeluarkan sekeping nota 10 ringgit yang sudah renyuk terhimpit oleh bantal. Bila ternampak duit itu, si ayah kembali berang. "Kenapa kamu mintak duit lagi sedangkan kamu dah ada duit sebanyak itu?? Dan dari mana kamu dapat duit tu??" Amin tunduk... tak berani dia merenung ayahnya.

Sambil menggenggam kemas duit itu, dia menerangkan....."Duit ni Amin kumpul dari belanja sekolah yang ayah bagi hari-hari. Amin minta lagi 10 ringgit kat ayah sebab Amin tak cukup duit..." "Tak cukup duit nak beli apa??"Jerkah ayahnya lagi. "Ayah.... sekarang Amin dah ada 20 ringgit.. Nah..ayah ambil duit ni. Amin nak beli sejam dari masa ayah di pejabat tu. Amin nak ayah balik kerja awal esok. Amin rindu nak makan malam dengan ayah.." Jelas Amin tanpa memandang wajah ayahnya..

Wednesday, 26 October 2011

pandai sungguh!!

N̲a̲k̲ ̲p̲a̲n̲d̲a̲i̲=Cari isteri cikgu
N̲a̲k̲ ̲s̲i̲h̲a̲t̲=Cari isteri doktor
N̲a̲k̲ ̲k̲a̲y̲a̲=Cari isteri anak tan sri
N̲a̲k̲ ̲g̲l̲a̲m̲o̲u̲r̲=Cari isteri artis
N̲a̲k̲ ̲g̲a̲d̲u̲h̲=Cari isteri samseng
... N̲a̲k̲ ̲s̲e̲m̲b̲a̲n̲g̲=Cari isteri penceramah
N̲a̲k̲ ̲a̲l̲i̲m̲=Cari isteri ustazah
N̲a̲k̲ ̲g̲e̲m̲u̲k̲=Cari isteri chef
N̲a̲k̲ ̲s̲e̲l̲a̲m̲a̲t̲=Cari isteri polis
N̲a̲k̲ ̲s̲t̲y̲l̲o̲=Cari isteri kaki shopping
N̲a̲k̲ ̲M̲A̲M̲P̲U̲S̲=Cari isteri muda yg 1 ofis dgn isteri tua..

Monday, 24 October 2011

4 larangan dalam tidur

‎4 LARANGAN DALAM TIDUR :

1. JANGAN TIDUR MEMAKAI JAM TANGAN
Jam boleh menghasilkan radioaktif, walaupun hanya sedikit, tapi kalau terlalu lama memakainya boleh mendatangkan bahaya.

2. JANGAN TIDUR MEMBAWA HANDPHONE
Gelombang Medan magnet yang dihasilkan oleh alat elektronik ini, boleh merosakkan sistem syaraf kita

3. JANGAN TIDUR KETIKA MASIH MEMAKAI MAKE-UP
Hal ini dapat menimbulkan masalah pada kulit, kerana kulit tidak dapat bernafas

4. JANGAN TIDUR DENGAN ISTERI ORANG (buat lelaki)
Ini kerana anda mungkin akan tidur selamanya.

Monday, 17 October 2011

KOMANDAN & 37 PRAJURIT PENGAMAN MASUK ISLAM: Kapten San Jin-Gu adalah salah satu komandan Brigade-11SF, pasukan pengaman PBB dari Korea Selatan yg ditugaskan di Iraq.

Kapten San dan pasukannya bertugas di wilayah Irbil, Iraq Utara. Ketika bertugas di wilayah tersebut, beliau sering mengamati orang-orang Muslim bersolat berjamaah di Masjid. Kebetulan markas pasukannya berada dekat dengan masjid. Dia sangat hairan dengan gerakan-gerakan solat tersebut.

Oleh kerana ingin tahu, beliau mencuba meniru seluruh gerakan solat dan mempraktikkan di biliknya secara sendirian. Ketika mempraktikan itulah dia merasakan ada ketenangan dan perasaan damai yang hadir dalam hatinya.

Itulah sebabnya, pergerakan solat tersebut kemudiannya dijadikan program meditasi dalam pasukan yg dipimpinnya (disamping Yoga), dan ternyata sebahagian besar anggota-anggotanya setelah melakukan gerakan2 solat tersebut, mereka merasakan perasaan yg sama, mereka juga merasa lebih tenang dan damai.

Sejak itu Kapten San berinisiatif mempelajari Islam untuk mengenalnya lebih dalam lagi, dan akhirnya dia memutuskan untuk memeluk Islam. Ketika niatnya ingin memeluk Islam disampaikan kepada anggota-anggotanya, beliau berkata : "Aku telah menemukan cahaya kehidupan yg sesungguhnya, aku ingin berada dalam cahaya tersebut, dan cahaya itu adalah Islam".

Tanpa di duga, secara spontan 37 anggota bawahan yang dipimpin olehya mengangkat tangan mereka, sebagai tanda ikut bersama komandan mereka - juga untuk memeluk Islam.

Subhanallah..!!
Walhamdulillah..!!
Allahu Akbar...!!



Thursday, 13 October 2011

ingat sikit

Walaupun “KUBUR LAIN-LAIN, DOSA LAIN-LAIN, SIKSA NERAKA LAIN-LAIN”
INGATLAHHH...
~Yang memandikan jenazah kamu "ORANG LAIN"
~Yang sembahyang jenazah kamu "ORANG LAIN"
~Yang mengkafankan jenazah kamu "ORANG LAIN"
~Yang mengkebumikan jenazah kamu "ORANG LAIN"
~Yang membacakan yaa siin d pusara kamu "ORANG LAIN"
~Yang bersedih diatas kematian kamu juga melibatkan "ORANG LAIN"
Jadi jangan menyusahkan "YANG LAIN" dengan perangai kamu yang "TIDAK DISENANGI ORANG LAIN"

Thursday, 6 October 2011

farhana...

nk2 dekat exam nie lah nk datang masalah....mcm mnalah leh ilang pendrive....dah la bnyak benda lam pendrive uh.....adoiiii....nk study pon xtenang ar pikiran nie dok mlayang2 memikirkan pendrive tuh....rasa bersalah plak ak bg pendrive tu hilang....kesian kat farhana....Awatlah benda nih leh terjadi....ak tkot dah nk pinjam barang owg....nt hilang mampos ak....farhana maafkan aku....

Tuesday, 4 October 2011

Semua Orang Pandai Berjanji , Tapi Tidak Semua Orang Tahu Menepati .
Semua Orang Pandai Brcakap Guna Mulut , Tapi Tidak Semua Orang Tahu Bercakap Menggunakan Otak .
Semua Orang Pandai Salahkan Perkara Yang Betul , Tapi Tidak Semua Orang Tahu Betulkan Perkara Yang Salah .
Semua Orang Pandai Buat Salah , Tapi Tidak Semua Orang Tahu Mengaku Salah .
Semua Orang Pandai Mati , Tapi Tidak Semua Orang Tahu Bila Kematiannya Tiba .

Jadi , Selamat Beramal Lah Ya ^^

Saturday, 1 October 2011

SEBELUM COUPLE
B : ye , b da lame tggu saat nih
G : b nk tggalkn cyg tak ?
B : msti lah tak ! tlg jgn fkir mcm 2 .x mgkin trjadi
G : b cintekn cyg kn ?
B : ye , tiap2 ari
G : b pnah tipu cyg tak ?
B : tak . npe slalu fkir mcm 2 ?
G : b akn slalu kua ngn cyg tak ?
B : stiap kli ad pluang b takn lpas kn
G : b akn pkol cyg ?
B : giler ke ? b bkn llaki mcm 2
G : bole ke cyg pcyekn b?
B : ye !
G : syg !
SELEPAS COUPLE
baca dri bwh hingga ats plak




trok punya mnusia.....



dia robek ati pompuan tuh mcm nih.....

sian pompuan uh.....hati dia terbang mcm nih....



Friday, 19 August 2011

Penyesalan


Kutulis coretan demi coretan ini Diatas secarik kertas dengan hati bergetar dan tubuh terhempas
Mengukir kata demi kata,bait demi bait dengan tangan kaku sekaku bongkahan es
Liku demi liku ku ikuti suara hatiku

Ku tak ingin menggores luka dihatinya
Ku tak ingin merobek-robek harapannya
Karna ku tak ingin lagi menguras air matanya

Namun apa daya Ku tak kuasa
Ku tak bisa menahannya
Karena ku tahu ku hanyalah manusia biasa

Oh..Tuhan kuatkan aku menghadapi ini
Berikan aku keajaibanmu
Agar aku bisa menjalani
Detik demi detik tanpanya
Tanpa kehadirannya
Biark ku tutup cerita kami ini
Biar ku pendam rasa kecewaku ini
Selamanya dan sampai nanti

Tuesday, 16 August 2011

Pejam Celik....

Pejam celik , pejam celik
dah nk dkat raya.
pejam celik , pejam celik
dah nk dkat ari akhir blan puasa.
Makin di pejam celik,
Makin bnyak salah & dosa
Sementara masih celik,
bnyak2lah buat pahala.
sbelum pejam x celik2.
HARAP MAAF JIKA TERSALAH KATA. .


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. . .
ZAHIR & BATIN

Saturday, 13 August 2011

Puasa. .

ASSALAMUALAIKUM. . . 
Nama saya Syaa'ban. . .
Saya ingin mengingatkan anda bahawa jiran saya
iaitu RAMADHAN telah datang mengunjungi anda
bersama isterinya iaitu REZEKI dan kedua-dua anaknya
iaitu SAHUR & IFTAAR. . .
Mereka akan ditemani oleh ketiga-tiga
cucunya RAHMAT , BARAKAH & KEAMPUNAN. . 
Mereka akan pulang selepas 30hari dengan menaiki pesawat p'nerbangan Eidul Airlines. . .
Hargai mereka & anda akan mendapat pahala yang berlipat ganda!!
INSYA'ALLAH. .AMIN. . 


SELAMAT MEMBURU KEAMPUNAN
DAN
KERAHMATAN. . .

Friday, 12 August 2011

percintaan...

PERCINTAAN adalah permulaan dari sebuah cabaran. .
SEKALI kalah dalam percintaan,
tidak selamanya kalah
sebaliknya ia memberi kita satu pengajaran
untuk lebih berhati-hati
di masa akan datang. . .



Friday, 5 August 2011

semangat baru!!!

GAGAL DALAM PELAJARAN X BERMAKNA AKU KALAH
DALAM KEHIDUPAN..
APA2 PON HIDUP HARUS DITERUSKAN
KEGAGALAN HANYA ASAM GARAM SEBAGAI SEORANG PELAJAR
UNTUK BERJAYA HARUSLAH KITA TEMPUH KEGAGALAN DAHULU


gagal sekali x bermakna gagal untuk selamanya,,
yeahhhh!!!!!
hidup mesti ada semangat berjuang...
"pelan-pelan kayuh"

Wednesday, 27 July 2011

cinta islam...

semoga hidup aku sentiasa dekat dengan penciptaku

mencintai agama islam adalah sesuatu yang indah

sesekali kita renungkan diri kita,,,adakah kita ini seorang islam yang smpurna


kadang2 dngan kehebatan dunia kita alpha dgan
diri kita sendri,,kita lupa pegangan agama kita selama nyh
untuk renungan kita bersama termasuklah aku

hidup ini penuh dugaan..

hidup ni penuh dugaan
tetapi semuanya terpulang kat kita sndri sama ada kita sanggup atau tidak
nak hadapi dugaan tuh
setiap dugaan hidup yang ALLAH berikan kpada kita ada hikmahnya
sebenarnya ALLAH sayang kat kite sbb tuh ALLAH berikan dugaan 
tapi x semua orang yang snggup menghadapi dugaan
ramai yang menganggap ianya bala atau malapetaka yng menimpa
inilah antaranya orang yang tidak mendapat hidayah ALLAH
dalam kehidupannnya
sabar dan ikhlas itulah islam
setiap dugaan,cabaran,halangan dan rintangan yang kita hadapi
harus lah kita ikhlas terimanya
jngan lah kita selalu menyalahkan takdir yang kite trima


Friday, 22 July 2011

ak bgaikn ta prcya bhwa engkau mmbuat ak spt ini
engkau hnya mahu mnggunakn ak mse kau ssah,,,tggalkan ak bila kau snang
kau jga ta pnah mnghrgai driku ini,,
ap ta ad sdkitpun prsaan engkau kat ak..
nmun ak mndoakn agr kau akn bhgia dgn si dia ynx lbeh engkau plih dary ak,,,ak sdar spe ak…